'We kunnen niet zonder dierlijke eiwitten'

9 december 2015, (bron: NieuweOogst.nu)

In het provinciehuis van Overijssel vond deze week een bijeenkomst plaats over het ondernemen met nieuwe eiwitten. Drijfveer is het duurzamer maken van de agro & food sector. Eiwitrijke levensmiddelen op basis van plantaardige eiwitten of insecten, ter (gedeeltelijke) vervanging van dierlijke, helpen hierbij.

Menselijke consumptie
Ger van der Wal kweekt krekels in Lelystad. Hij wil de Nederlandse consument overtuigen van de mogelijkheden om insecten te eten. 'De kansen voor insectensector in Nederland is dat het een heel mooi dierlijk eiwit is dat je op een duurzame en effectieve manier kunt kweken.' Vol enthousiasme loopt hij door zijn bedrijf en laat alles zien. 'Wij hebben hier niet de cultuur dat we altijd insecten aten. Dat moeten we helemaal opnieuw promoten. Het proeven daarin is heel belangrijk.'

Lees het hele artikel.....


 


Vertrouwen in de toekomst.

 

Nieuwsbericht 30 okotober 2015

Toen Ger van der Wal besloot om insecten te gaan eten kon hij er alleen maar van dromen dat vijf jaar later in de krant staat dat het kabinet gaat inzetten op het stimuleren van duurzaam voedsel waaronder insecten.

Lees het hele artikel......
 

 

“Het kabinet vindt dat aanpassingen in het voedselsysteem nodig zijn om ook op de lange termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel te kunnen garanderen, zowel in Nederland als in de wereld. Het kabinet wil daarom naar een integraal voedselbeleid waarin volksgezondheid, ecologische houdbaarheid en veiligheid centraal staan. Het bedrijfsleven, consumenten en maatschappelijke organisaties hebben een verantwoordelijkheid om ook vorm te geven aan deze maatschappelijke voedselagenda.

 

Ger van der Wal legt aan Sharon Dijksma uit dat iedereen insecten moet gaan etenStaatssecretaris Dijksma: ‘Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Als we vanuit gezondheid en duurzaamheid formuleren wat voor voedsel we op ons bord willen hebben, dan is onze agrosector in staat dat te leveren.’

 

Daarbij past bijvoorbeeld een verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en verantwoorde veehouderij met zo min mogelijk gebruik van antibiotica. Het kabinet zet ook in op alternatieve eiwitten, zoals peulvruchten, wieren, insecten en kweekvlees. Om de keuze voor een duurzaam product makkelijker te maken wordt er orde gebracht in het oerwoud aan keurmerken. Voedselverspilling moet verder worden terug gedrongen en het kabinet wil dat de consument meer inzicht krijgt in de werkelijke kosten van een product, inclusief kosten voor natuur en milieu.”

Lees het hele nieuwsbericht, klik hier

 



We willen mevrouw Sharon Dijksma bedanken voor de aandacht en dank aan ons team, investeerders, klanten en leveranciers voor het vertrouwen in onze producten en diensten. Wij hadden er al op ingezet om insecten als normaal voedsel te introduceren, met steun van het kabinet gaat het ons zeker lukken. Daar waar men ons in het begin voor gek verklaarden, zien we langzamerhand een bewustwording ontstaan dat duurzaam voedsel, zoals insecten, een kans moet krijgen. Het is gewoon lekker en gezond eten, probeer het gewoon.

 

Met vriendelijke groet,

Team Delibugs
 


25 oktober 2015,

We zijn trots dat we tijdens de Haloween verkoopactie van Albert Heijn onze nieuwe ambachtelijke insectenlolly's mochten introduceren in de supermarkt. Mag dit een aanzet zijn tot de ontwikkeling van vele leuke, lekkere en uitdagende snacks met insecten erin. U als klant gaat de komende jaren vele Delibugs producten voorbij zien komen, er zit vast wel eens iets bij waar ook u de tanden in zult zetten!

Delibugs; De normaalste zaak van de wereld!

Onderstaan filmpje is gemaakt door Telegraaf TV, het geeft een beeld van de klus die we geklaard hebben om bijna alle filialen van AH te voorzien van meelworm- en krekellolly's.